Kanadské palacinky s javorovým sirupom

KANADSKÉ POHÁNKOVÉ PALACINKY:

  • 10 dkg pohánkovej múky
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu Zlatý klas
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka prášku do pečiva
  • javorový sirup
  • 2dcl vody

PRÍPRAVA CESTA:

Pohánkovú múku zmiešame s polohrubou pšeničnou múkou, s kukuričným škrobom, vanilkovým cukrom, s práškom do pečiva a s vodou. Pečieme na teflónovej panvici menšie palacinky (ak sa pripekajú, pridáme trochu oleja). Pravé kanadské palacinky podávame s javorovým sirupom.

DOMÁCE MÜSLI S AMARANTOM A JAVOROVÝM SIRUPOM

  • 1 pohár ovsených vločiek
  • 1/4 pohára amarantu alebo pukancov
  • trochu masla
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • javorový sirup

POSTUP:

Na panvici rozpustíme maslo, necháme skaramelizovať cukor, pridáme vločky a amarantové perličky. Opekáme, kým nie je chrumkavé. Môžeme podávať s ovocím alebo tvarohom, zaliate javorovým sirupom.
 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

seventeen − eleven =

Nákupný košík