Príprava Cafézie

Cafézia má variácie produktov vhodné na prípravu týchto kávových nápojov

This Is the Main Heading You Can Edit

My project-5

AKO SI PRIPRAVIŤ ESPRESSO

Mletá Espresso

Príprava espresso kávy sa vyznačuje rýchlym extrakčným režimom pri tlaku 9 a viac barov, kedy prúd horúcej vody prechádza vrstvou jemne mletej a utlačenej kávy. Výsledkom je chuťový koncentrát kávy s množstvom 25-30 ml.

Espresso kávu je najlepšie vychutnať si z predhriatej šálky.

Príprava kávy espresso je rituál, ktorý začína pomletím kávových zŕn, v momente prípravy nápoja, aby sa zabránilo rozptýleniu jej arómy. 

Na jeho dokonalú prípravu sú okrem mletia potrebné aj ďalšie faktory: kvalita kávových zŕn, kávovar na espresso a baristove manuálne zručnosti.

PARAMETRE NA ZÍSKANIE OPTIMÁLNEHO ESPRESSA:

  • Teplota vody: 88 ° – 90 ° C
  • Množstvo mletej kávy na jednu dávku: 7 gr.
  • Tlak vody: 9 alebo viac barov
  • Sila utlačenia kávy v páke: 25 kg
  • Kontaktný čas (voda / káva): 25/30 s.
  • Objem vody v pohári: 25-30 ml
  • Teplota kávy v šálke: 67 °C +/- 3 °
  • Namletie espressa musí byť jemné.

Pamätajte si

  • ak je mletie príliš jemné, doba extrakcie je dlhšia ako 30 sekúnd, espresso bude príliš extrahované
  • ak je mletie príliš hrubé, čas extrakcie je kratší ako 20 sekúnd, espresso bude nedostatočne extrahované

Na prípravu potrebujete

Na prípravu vynikajúcej kávy ESPRESSO s nezameniteľnou chuťou zmesi Cafézia potrebujete:

  • kávu Cafézia Espresso mletú, s intenzívnou a plnou chuťou vďaka tmavému praženiu (DARK ROAST), alebo jemnou a vyváženou chuťou vďaka strednému praženiu (MEDIUM ROAST)
  • kávu Cafézia Zrnkovú, ak si chcete vychutnať čerstvú a plnú chuť čerstvo namletej, tmavej a stredne praženej kávy
My project-7

AKO PRIPRAVIŤ MOKA KÁVU

Mletá moka
  • Nádobu naplníme studenou vodou až po úroveň ventilu.
  • Vložíme filter.
  • Filter naplníme kávou Cafézia Moka mletá, nez utlačenia kávy.
  • Uistite sa, že filter a gumové tesnenie sú na svojom mieste.
  • Dve časti moka nádoby pevne uzavrieme.
  • Moka nádobu dáme na sporák. Upozornenie: udržiavajme nízku teplotu.
  • Moka nádobu hneď odstavíme z ohňa, len čo káva pretečie. Týmto spôsobom sa extrahujú len najušľachtilejšie časti kávy.
  • Kávu pred nalievaním do šálok premiešame lyžičkou.
  • Opláchnite moka nádobu horúcou vodou a pred naskrutkovaním ho nechajte úplne vyschnúť.

Pamätajte si

Moka mletie je o niečo hrubšie ako espresso a jemnejšie ako pre filtrovanú kávu.

Odporúčame

  • plameň musí byť slabý
  • nenechávajte moka na sporáku príliš dlho

Na prípravu potrebujete

Na prípravu výbornej MOKA kávy s nezameniteľnou chuťou zmesi Cafézia potrebujete:

  • Cafézia Moka mletú s intenzívnou a plnou chuťou vďaka tmavému praženiu (DARK ROAST) alebo jemnou a vyváženou chuťou vďaka strednému praženiu kávy (MEDIUM ROAST)
  • Cafézia zrnková, ak si chcete vychutnať špeciálnu chuť čerstvého, tmavého a stredne praženého produktu
My project-6

AKO PRIPRAVIŤ DOKONALÚ KÁVU

Mletá káva

Táto manuálna metóda vyžaduje rýchlovarnú kanvicu, odkvapkávač (lievik, cez ktorý bude prechádzať horúca voda) a savé papierové filtre kužeľovitého tvaru.

  • Odmeriame množstvo vody, ktorú budeme potrebovať na extrakciu, plus trochu viac na navlhčenie filtra a privedieme do varu.
  • Na pohár alebo karafu dáme dripper.
  • Vložte papierový filter do drippera a rýchlo ho navlhčite horúcou, nie vriacou vodou, a potom ho odstráňte. To dodá káve tú najčistejšiu arómu.
  • Do filtra vložíme dávku kávy Cafézia Mletá.
  • Pomaly naplňte kornútok do polovice horúcou vodou, aby sa káva namočila.
  • Počkáme 10 sekúnd a necháme uvoľniť kávovú arómu. Káva sa tak úplne namočí a začne sa rozvíjať aróma.
  • Pomaly pridávajte zvyšok vody a krúživými pohybmi ju prilievajte tak, aby pokryla všetku kávu.
  • Nalejeme do hrnčeka a hneď si pochutnáme.

Takto získaná káva bude s príjemne horkastou, aromatickou chuťou.

PARAMETRE NA DOSIAHNUTIE OPTIMÁLNEHO NÁPOJA:

  • Teplota vody: 90 ° – 95 ° C
  • Množstvo mletej kávy: 12 gr. na 200 ml; 60 gr. na liter
  • Doba kontaktu (voda / káva): 3 minúty
  • Ideálne mletie by malo byť strednej hrúbky.

Odporúčame

  • na zaliatie horúcej vody použite kanvicu s husím krkom, ktorá uľahčuje kontrolu prietoku vody a pomáha rovnomerne nasýtiť kávu
  • pripravte si len kávu, ktorú chcete momentálne podávať. Vyvarujte sa jej následnému ohrievaniu

Na prípravu potrebujete

Na prípravu vynikajúcej kávy POUR OVER s nezameniteľnou chuťou zmesi Cafézia potrebujete:

    • Cafézia Mletá
    • Cafézia Zrnková, ak si chcete vychutnať špeciálnu chuť čerstvého produktu
      Mletá káva Cafézia pre filtre a kávové zrná Cafézia sú dostupné v 3 intenzitách chuti vďaka rôznym profilom praženia kávy:
  • plná zemitá chuť (MEDIUM ROAST)
  • hladká a vyvážená chuť (MEDIUM ROAST)
  • ľahká a voňavá chuť (LIGHT ROAST)
My project-4

AKO SI PRIPRAVIŤ FILTROVANÚ KÁVU

Mletá
  • Nádobu naplníme vodou
  • Kávu Cafézia Mletá nasypeme do kornútku
  • Dávku kávy je možné upraviť podľa vašej chuti
  • Spustíme kávovar na filtrovanú kávu
  • Nalejeme do hrnčeka a vychutnávame

PARAMETRE NA ZÍSKANIE OPTIMÁLNEJ FILTROVANEJ KÁVY:

  • Teplota vody: 92 ° – 95 ° C
  • Množstvo mletej kávy: 12 gr. na 200 ml; 60 gr. na liter
  • Doba kontaktu (voda / káva): 4 minúty
  • Mletie pre filtrovanú kávu musí byť stredné. Keď je príliš hrubé, káva chutí slabo, keď je príliš jemné, je chuť horkastá.

Pamätajte si

Pre dobrý výsledok v šálke by ste si kávu mali vychutnať v krátkom čase od prípravy.

Odporúčame

  • Takto pripravená káva by sa už nemala zohrievať, aby nestratila svoju charakteristickú chuť
  • Nenechávajte kávu v sklenenej kanvici umiestnenej na zdroji tepla, pretože dodá nápoju nepríjemnú spálenú chuť

Na prípravu potrebujete

Na prípravu vynikajúcej filtrovanej kávy s nezameniteľnou chuťou zmesi Cafézia potrebujete:

    • kávu Cafézia Mletá
    • Cafézia Zrnková, ak si chcete vychutnať špeciálnu chuť čerstvého produktu
      Cafézia Mletá pre filtre alebo kávové zrná Cafézia, dostupné v troch intenzitách chuti vďaka rôznym profilom praženia kávy:
  • intenzívna a plná chuť  (DARK ROAST)
  • jemná a vyážená chuť  (MEDIUM ROAST)
  • ľahká a voňavá chuť  (LIGHT ROAST)
My project-3

AKO PRIPRAVIŤ KÁVU VO FRENCH PRESS

Mletá
  • Sklenenú nádobu French Pressu nahrejeme horúcou vodou.
  • Vodu privedieme do varu a necháme odležať maximálne 2-3 minúty.
  • Z French Pressu vyprázdnime vodu, ktorou sme ho ohrievali.
  • Do nádoby dáme kávu Cafézia Mletá. Dávku kávy je možné upraviť podľa vašej chuti.
  • Zalejeme horúcou vodou a lyžicou premiešame, tak aby sme namočili všetku kávu.
  • Nádobu prikryjeme krytom s piestom, aby sa udržala teplota nápoja a necháme 4 minúty odležať.
  • Jemne a pomaly stláčame piest smerom nadol, aby oceľový filter oddelil nápoj od mletej kávy.
  • Nalejeme do hrnčeka a vychutnávame.

PARAMETRE NA ZÍSKANIE OPTIMÁLNEJ FRENCH PRESS KÁVY:

  • Teplota vody: 92 ° – 94 ° C
  • Množstvo mletej kávy: 10 gr. na 200 ml
  • Doba kontaktu (voda / káva): 4 minúty
  • Ideálne mletie by malo byť stredne veľké, konzistentné a rovnomerné.

Pamätajte si

Ak sa filter upchá alebo ak je káva zakalená, znamená to, že káva je pomletá príliš najemno. Pri príliš hrubom mletí bude káva vodnatá.

Odporúčame

Po 4 min. vyprázdnite kávovar, aby ste predišli nadmernej extrakcii a horkej alebo kyslej káve.

Na prípravu potrebujete

Na prípravu vynikajúcej „FRANCÚZSKEJ“ kávy s nezameniteľnou chuťou zmesi Cafézia potrebujete:

  • kávu Cafézia Mletá
  • Cafézia Zrnková, ak si chcete vychutnať špeciálnu chuť čerstvého produktu.


    Káva Cafézia Mletá a káva Cafézia Zrnková sú dostupné v 3 intenzitách chuti vďaka rôznym profilom praženia kávy:
  • intenzívna a plná chuť (DARK ROAST)
  • jemná a vyvážená chuť (MEDIUM ROAST)
  • ľahká a voňavá chuť (LIGHT ROAST)
Nákupný košík